Ditambahkan ke troli

Polisi Pemulangan & Bayaran Balik

Adakah anda menerima produk yang salah, rosak, buruk atau produk dengan bahagian yang hilang? Jangan risau, pasukan sokongan & operasi kami sedia membantu anda dengan cara yang terbaik. Matlamat kami adalah untuk menyediakan pelanggan dengan perkhidmatan yang cemerlang.

Polisi & Prosedur Pemulangan

Pelanggan boleh memulangkan bahagian yang salah, rosak, buruk, atau hilang bahagian / produk yang tidak lengkap. Sekiranya produk rosak, pelanggan hendaklah memaklumkan syarikat kurier yang ditetapkan dan Ubuy dalam tempoh 3 hari selepas penghantaran dan dalam kes keadaan lain, tetingkap pemulangan dibuka selama 7 hari selepas penghantaran. Polisi kami tidak menangani kebimbangan pelanggan selepas 7 hari penghantaran. Kami memohon maaf atas kesulitan yang berlaku.

Pelanggan mesti memenuhi syarat berikut untuk memulangkan sebarang produk:

 1. Pelanggan mesti menghubungi kami dalam tempoh 7 hari selepas penghantaran.
 2. Produk hendaklah dalam keadaan yang tidak digunakan dan boleh dijual semula.
 3. Produk hendaklah dalam pembungkusan asalnya termasuk kotak jenama/pengilang, tag MRP berkeadaan baik, manual pengguna dan kad waranti.
 4. Produk mesti dipulangkan oleh pelanggan sepenuhnya dengan semua aksesori atau hadiah percuma yang disertakan di dalamnya.

Pelanggan perlu menghubungi pasukan sokongan kami untuk melaporkan isu mengenai produk yang rosak, buruk atau salah.

Pelanggan mesti menyediakan/muat naik semua imej & video yang diperlukan dengan penerangan terperinci pendek yang akan membantu pasukan menyiasat kes tersebut.

Kategori & syarat produk tidak layak untuk dipulangkan:

 1. Kategori khusus seperti pakaian dalam, pakaian dalam, pakaian renang, produk kecantikan, minyak wangi/deodoran dan pakaian percuma, barangan runcit & gourmet, barang kemas, bekalan haiwan kesayangan, buku, muzik, filem, bateri, dll., tidak layak untuk pemulangan dan bayaran balik.
 2. Produk yang tiada label atau aksesori.
 3. Produk digital.
 4. Produk yang telah diganggu atau mempunyai nombor siri yang hilang.
 5. Produk yang telah digunakan atau dipasang oleh pelanggan.
 6. Mana-mana produk bukan dalam bentuk atau pembungkusan asalnya.
 7. Produk yang diperbaharui atau produk terpakai tidak layak untuk dipulangkan.
 8. Produk yang tidak rosak, buruk atau berbeza daripada yang dipesan pada asalnya.

Polisi & Prosedur Bayaran Balik

Sekiranya pemulangan, proses bayaran balik akan bermula hanya selepas produk diterima, diperiksa & diperiksa di kemudahan gudang kami, menunjukkan bahawa ia memenuhi kriteria kelayakan. Kelulusan atau penolakan bayaran balik bergantung kepada siasatan yang dijalankan oleh pasukan yang bertanggungjawab.

Sebaik sahaja kami memulakan bayaran balik, ia akan mengambil masa kira-kira 7-10 hari perniagaan untuk jumlah tersebut ditunjukkan dalam kaedah pembayaran asal. Walau bagaimanapun, perkara yang sama berbeza mengikut piawaian penyelesaian bank. Dalam kes Ucredit, jumlah akan ditunjukkan dalam akaun Ubuy anda dalam masa 24-48 jam bekerja. Sila hubungi pasukan sokongan kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kastam, duti, cukai dan polisi bayaran balik VAT sekiranya terdapat produk yang salah, rosak, buruk atau produk dengan bahagian yang hilang:

 1. Jika pelanggan dicaj kastam, duti, cukai atau VAT pendahuluan oleh Ubuy, jumlah tersebut akan dikembalikan pada gerbang pembayaran.
 2. jika kastam, duti, cukai atau VAT tidak dicaj terlebih dahulu oleh Ubuy, jumlah tersebut akan dikembalikan sebagai Ucredit sahaja.

Sila ambil perhatian bahawa duti kastam, cukai dan VAT tidak akan dikembalikan kecuali apabila produk yang salah, rosak, buruk atau hilang / tidak lengkap dihantar.

Benda Jualan:

Produk yang merupakan sebahagian daripada mana-mana tawaran jualan/promosi tidak boleh dipulangkan melainkan mempunyai kecacatan.